Expertise is een dienst en product in één.

Expertise is een dienst en product in één.

Expertise is een dienst en product in één.


De kosten voor stucwerk kunnen flink uiteen lopen afhankelijk van de oppervlakte, het soort stucwerk, de ondergrond en nog veel meer aspecten spelen een rol.

Twee categoriën stucwerk

Je kunt stucwerk grofweg opdelen in twee categoriën, namelijk: stucwerk als eindafwerking en stucwerk als onderlaag. Zoals je zult begrijpen verschillen de prijzen van de stukadoor sterk tussen deze twee. Een eindafwerking dient namelijk al perfect te zijn, terwijl de onderlaag nog geschilderd of op andere wijze afgewerkt wordt.

Wist u al...?

Dat er over stucwerk in huizen ouder dan 2 jaar slechts 6% btw gerekend wordt? Bij nieuwbouw huizen of huizen jonger dan 2 jaar is dat 21%. Dit maakt een flink verschil in de prijs van jouw stucwerk. En in sommige gevallen is het dus voordeliger om het stucen een paar maanden uit te stellen.

Stucen als eindafwerking: Sierpleisterwerk

Stucen als eindafwerking, ook wel sierpleisterwerk genoemd, is precies wat je ervan zou verwachten, namelijk stucen om af te werken. In dit geval zit de uiteindelijke kleur al verwerkt in het stucwerk.

Soorten Stucwerk:

  • Betonlook stucen of beton cire
  • Glad stucen
  • Granollen
  • Spachtelputz
  • Rustiekputz
  • Leemstuc
  • Tadelakt

Sierpleister stukadoor kosten per vierkante meterIedere soort heeft zijn eigen kenmerken en stijl. Zo heb je een aantal echt gladde soorten stucwerk, zoals betonlook stucen, tadelakt en glad stucen. De rest van de soorten stucwerk (granol, spachtelputz en rustiek putz) heeft meer structuur en daardoor een ander karakter en effect. Bovendien is er ook nog leemstuc. Deze vorm van stucen is 100% natuurlijk en is daarom ook zeer populair tegenwoordig.

Met zoveel soorten sierpleisterwerk is het slim van te voren altijd goed eerst te oriënteren welke vorm van stucwerk jij het mooist vindt. De prijzen lopen namelijk ook sterk uiteen. Benieuwd naar de stukadoor kosten een specifieke soort stucwerk? Kies dan het stucwerk van jouw keuze hieronder!

Stucen als onderlaag

Stucwerk is lang niet altijd de laatste laag op een muur of plafond. Stucwerk is namelijk ook regelmatig de onderlaag. In dit geval wil je de muren en/of plafonds graag glad hebben, maar nu wel bewerken met een laatste afwerking. Bijvoorbeeld om nog te behangen, schilderen/verven of sausen.

  • Behangklaar stucen
  • Schilder/verf klaar stucen
  • Sausklaar stucen
  • Plafond stucen

Stukadoor kosten

De stukadoor kosten zijn dus in eerste instantie afhankelijk van de categorie waarin deze valt, het jaar waarin je huis gebouwd is, welke soort stucwerk jij prefereert en de ondergrond. De gemiddelde stukadoor kosten hieronder zijn daarom meer een richtlijn en kunnen nog variëren per situatie. Daarom is het ook altijd verstandig om een gepersonaliseerde offerte te ontvangen die op jouw situatie toegespitst is.

 

Soort Stucwerk Stukadoor kosten per m2 inclusief btw
Sierpleister (Glad stucen, Spachtelputz, Rustiekputz, Granollen)

12 to 25 euro

Behangklaar Stucen

8 tot 15 euro

Sausklaar stucen

9 tot 23 euro

Plafond stucen

10 tot 23 euro

Schuurwerk

15 tot 25 euro

Raapwerk

15 tot 30 euro

Spackspuitwerk

5 tot 11 euro